http://lege.com/leif20050122/

Presentation av Leif Erlingsson
Sat Jan 22 01:27:54 MET 2005

Jag heter alltså Leif Erlingsson, och jag har snabbt gått från politisk dvala till allt större medvetenhet sedan september 2002, när jag insåg att USA höll på med ren krigspropaganda.  Jag har även tros-mässigt sedan våren 2004 gått från sekteristisk indoktrinering till fritänkeri.  Och sedan jag blev fritänkare har jag insett att detta är ett mycket ovanligt tillstånd.  Jag har dock inte (ännu) sökt psykiatrisk vård för detta.

Politiskt är jag just nu totalförvirrad.  Mina tidigare politiska preferenser känns i dag väldigt avlägsna.  Jag måste från grunden bygga om/upp såväl min livsåskådning som min politiska åskådning.  Utan skygglappar.  De senare finns i alla sekter.  Om de sedan kallar sig maoister, mormoner eller moderater verkar ha mindre betydelse.

Jag brukar försöka att inte såra människor, att uttrycka mig försiktigt.  Även om jag ofta istället blir bemött som om jag var djävulen själv.  Jag börjar vänja mig.

Jag finns i en massa olika forum, tidigare mest i USA.  Sedan någon månad har jag satsat hårt på att lära mig mer om Sveriges politiska landskap.  T.ex. har jag fått hem ett par årgångar av "Folk och Försvar", där jag redan sett en blandning av viss säkerhetspolitisk insikt, ganska mycket aningslöshet och en hel del medlöperi.  Jag ska läsa hela bunten.

I USA har jag sedan insikten om krigspropaganda hösten 2002 engagerat mig i olika Internetforum, dels för att förstå USA bättre, dels för att sprida motinformation och insikter.  Jag har startat några små mailinglistor.  Bl a propaganda@lege.net, se http://propaganda.lege.net/ .  Vi är c:a 10 från vardera sidan Atlanten (totalt 20) och språket är Engelska.  Bland mina tidigare trosfränder startade jag även en mailinglista, för att väcka dem politiskt.  Se http://sdh.lege.net/ .

Jag tillhörde alltså tills den 15 mars 2004 själv en - som jag ser det nu - fundamentalistisk amerikansk kyrka, men efter att 1) ha insett att jag inte delar dess värderingar och 2) att jag inte tror på deras religiösa "sanningar" så är jag inte med där längre.  Jag har istället numera mycket kontakter med andra avhoppare, som liksom jag själv har varit med i många år (15+ för mig, men jag har kontakt med avhoppare som har varit med i 35 år och ännu längre).  Jag har även startat ett svenskt avhoppar-stöd-nätverk, som är mycket aktivt.  Det fanns ju inget sådant förut, som jag insåg när jag blev tvungen att hoppa av p.g.a. mina värderingar, nya insikter och nya kunskaper.  Så jag kände att jag väl fick skapa ett, då.  Inte minst för min egen skull. :)  Men jag har alltid varit företagsam.  En enkel Google på "Leif Erlingsson" (ta _med_ fnuttarna) bevisar detta - det blir tusentals träffar, mest om datorer och programvara, men genom att lägga till ett till sökbegrepp så kan man se vad jag vid olika tillfällen har sagt om både det ena och det andra. HÄRVID BÖR MAN GIVETVIS ta i beaktande att en hel del av mina åsikter före 2004 färgats MYCKET DRASTISKT av DOGMATISKA UPPFATTNINGAR I ENLIGHET MED "VAD MAN BORDE TRO OCH TYCKA".  Jag höll alltså "partilinjen", eftersom det var vad som förväntades av "en trofast Sista Dagars Helig".  I dag håller jag ingen "partilinje", och kommer aldrig mer att göra det!!!!

Ja, det är en till sak.  Jag är numera brutalt ärlig.  Jag har levt ett manipulerat liv i 15+ år, och tolererar ej manipulation.  Nu har jag insett att det finns fler lager av manipulation, utanför "sekten".  Det är som att hela samhället är "en sekt".  Det är kanske så det är....  eller snarare olika sekter.

Min senast skrivna artikel, som refuserats av alla tidningar, kan ni läsa och dela med er av här:    http://uscrisis.lege.net/valfusk2004/


Jag läser väldigt mycket just nu.  Några av de senaste titlarna: (och innan någon kommer dragande med Chomsky, jo, jag har läst honom också, hösten 2002 och 2003.  Sök med Google på ``"Leif Erlingsson" Chomsky'', så får ni svart på vitt.  :))

Robert Kagans "Of Paradise and Power: America and Europe in the New World Order" (Vintage Books 27 January, 2004).

Lewis H. Laphams "Gag Rule: On the Suppression of Dissent and Stifling of Democracy" (NY: The Penguin Press, 2004).

Gore Vidals "Imperial America: Reflections on the United States of Amnesia" (NY: Nation Books, 2004).

Grace Halsells "Prophecy and Politics: Militant Evangelists on the Road to Nuclear War" from 1986.

Grace Halsells "Forcing God's Hand: Why Millions Pray for a Quick Rapture ... and Destruction of Planet Earth".


Dessa har jag alltså nyligen plöjt.  Här är några som jag precis har köpt, och ska till att läsa:

Edward Bernays "Propaganda" (2004 ed., first printed 1928).

Stephen Jay Goulds "Why People Believe Weird Things: Pseudoscience, Superstition, and Other Confusions of Our Time".

David C. Kortens "The Post-Corporate World: Life After Capitalism".

David C. Kortens "When Corporations Rule the World".

John McMurtrys "Value Wars : The Global Market Versus the Life Economy".


Dessutom hänger jag med så gott jag kan på en massa politiska listor.  Och får mer politiska analyser mig tillsänt än vad jag hinner med, genom olika analysinstitut.

Som om detta inte räckte till, så har jag en bror i USA som delar mina värderingar och som var starkt engagerad i kongress- ledamot (från Cleveland i just valfusks-Ohio) Dennis J. Kucinichs valkampanj 2004.  Kucinich var den ende demokratiske presidentkandidat som öppet sa att USA är ett imperium som måste monteras ner.  Se Dennis Kucinich - A Voice for Change (Official Web Site)  http://kucinich.us/  (som snart kommer att ändra innehåll).  Min bror, Ulf, är också författare, se http://lindorm.com/books.html .  Liksom jag så kan inte Ulf låta bli att lägga sig i politiken.  :)  I december skrev han t ex ett öppet brev till de parlamentariker som skulle delta i Folk och Försvars kongress i januari.  Tyvärr publicerades det ej i media.  Och mig veterligt har ingen av parlamentarikerna kommenterat det.  Hans brev slutade med följande mening:  ``Jag hoppas att dessa kommentarer skall bidra till en konstruktiv och givande debatt, och att ni undviker att gå i en fälla och diskutera den amerikanska agendan istället för den svenska.''

LÄS min artikel  http://uscrisis.lege.net/valfusk2004/ SPRID DEN.

Det allvarligaste just nu, som jag ser det, är de goda människornas tystnad.  Det som möjliggjorde "den slutgiltiga lösningen".  Och som möjliggör övergrepp i de flesta stater. Även i vår egen.  Jag vill personligen INTE tillhöra någon viss politisk fraktion, utan arbeta över alla gränser för att människor som BRYR SIG ska få information om vad som händer, och förstå vad som händer.

Att göra det obegripliga begripligt, det är det jag vill.


Hej på er!
Leif Erlingsson ................... +46 (0)8-778 50 38 (home)
Katrinebergsvägen 70 .............. +46 (0)709-140 631 (work)
146 50  Tullinge, Sweden .......... +46 (0)731-545 161 (private)
PS:  Det är helt OK att kontakta mig per telefon.A version of the present article suitable for email can be downloaded here:  leif20050122.txt


Additional reading:

http://uscrisis.lege.net/valfusk2004/  . . . den pinsamma tystnaden.
http://uscrisis.lege.net/perfectstorm/  Sammanslagning av regeringar med militär-industriella komplex, storfinans...
Reglerna har mjukats upp.  Från högsta ort. (Reservkopia här: http://blog.lege.net/redirect/erlingsson_2.htm)
http://propaganda.lege.net/resources/  Resources
HOME

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.     Copyright © 2005 Leif Erlingsson  <leif@lege.com>

Content updated 23 January 2005. No longer valid link deleted 10 January 2006.