http://lege.com/leif20060414/

Presentation av Leif Erlingsson
Fri Apr 14 00:00:00 MEST 2006

Jag heter alltså Leif Erlingsson, och jag har snabbt gått från politisk dvala till allt större medvetenhet sedan september 2002, när jag insåg att USA höll på med ren krigspropaganda.  Jag har även tros-mässigt sedan våren 2004 gått från sekteristisk indoktrinering till fritänkeri.  Och sedan jag blev fritänkare har jag insett att detta är ett mycket ovanligt tillstånd.  Jag har dock inte (ännu) sökt psykiatrisk vård för detta.

Så börjar även en tidigare presentation, som jag skrev för över ett år sedan. Den finns kvar på denna länk:
Presentation av Leif Erlingsson Sat Jan 22 01:27:54 MET 2005. [SV]

Men mycket har hänt i mitt inre, och det är dags för en annorlunda summering av varför jag är där jag är i dag. Detta ska föreställa en kortfattad sådan summering. Som framgår av Sidan om Leif så har jag varit mormon - i drygt 15 år, från 1988 till 2004. Min förra presentation, se länk ovan, berör detta, så jag skriver inte mer om det här. Det är bara bra att känna till, för sammanhangets skull, när man läser nedan.

Hur jag gick från auktoritetstrogen mormon till fritänkeri:
Slutsats vad gäller andra religioner/kristendom:

Min största invändning mot mormonismen i dag är att den gör att medlemmarna inte ifrågasätter auktoriteter.

Men samma invändning kan riktas mot en hel mängd religioner. All ideologi och religion som vaggar sina medlemmar till sömns så att de inte är medvetna om och kan agera för sina egna intressen anser jag som farlig och fel. Och nej, jag tillhör ingen organiserad religion - jag anser sådan som farlig och dessutom som ett hinder för sann andlig utveckling.

Sann andlighet måste vara att se vad som sker och reagera adekvat. Denna andlighet är visserligen på frammarsch, men i Sverige syns det inte mycket av den. Vi tycks som land i stort sett vara andligt döda.

Svensken hukar: Svensken har hukat i hundratals år nu, och vanan sitter långt inne. En del av själen. Folksjälen. Svenskar tycker att man inte behöver bry sig om "konspirationsteorier". Vill inget veta. Tänker "rätt". Ifrågasätter inte. Lyder. Är lydiga. Är slavar. Är som strutsar, verkar tro att strutsens strategi i all evighet ska rädda oss.

Är mer intresserad av vad omgivningen och kompisarna på jobbet tycker - av samsyn med sin omgivning - än av sannsyn / att se det som det är. Sanningssökare offrar samsyn för sannsyn - sanningen. Hycklare offrar sannsyn (sanningen) för samsyn. Detta är oerhört svenskt. Så det är långtifrån bara mormoner som är ståndaktiga i sin dumhet. Jag blir oerhört frustrerad av att människor VÄGRAR erkänna verkligheten. Av den strutsens politik som vi svenskar verkar vara världsbäst på. För hur går det om någon kommer och skär halsen av strutsen när den sticker huvudet i sanden?! Sådan DUMHET kan driva mig nästan till vansinne. Mot dumhet kämpar även gudarna förgäves, är det sagt.

Min bror i USA har slutat ägna tid åt att väcka upp människor eftersom majoriteten redan har vaknat där, och många arbetar för att väcka resten. Den tidigare chefen för avancerad rymdprogramutveckling under presidenterna Ford och Carter, mycket känd som kritiker av stjärnornas krig programmet, säger t.ex. att vicepresidenten är den huvudmisstänkte för 11 september 2001 attackerna / att stänga av USA:s luftförsvar för att möjliggöra attackerna och att den officiella versionen av vad som hände 11 september 2001 är en konspirationsteori och att militärövningarna i luftrumment den där dagen var en täckmantel för anfallen. Se min blogg. En tidigare tysk försvarsminister säger samma sak. En tidigare brittisk parlamentsledamor likaså. (Googla Andreas von Bülow och Michael Meacher, gärna tillsammans.) Det är en ganska viktig insikt, att ledarna för världens mäktigaste militärmakt är beredd att mörda tusentals av sina egna medborgare för att få en ursäkt för att anfalla länder som inte utgjorde något militärt hot. En sådan insikt leder till insikter om den egna utsattheten, javisst, men också till att man talar om det som verkligen är, istället för en skendebatt. En ärlig debatt handlar alltså om huruvida vi är för eller mot mord för att främja våra intressen, hellre än att hyckla att vi är så väldigt moraliskt högstående, vill förbättra kvinnors situation, bla, bla, bla. Kvinnor får det inte bättre för att man mördar dem, deras barn och familjer. Eller för att man smittar ned deras land med uranoxiddamm (utarmat uran) som ger mångdubbelt mer cancer hos både kvinnor, barn och män. Om vi tycker att vår elits och i viss mån allas vårt materiella välstånd är viktigare än om andra får leva eller dö, vara friska eller sjuka, om vi alltså är rasister, då kan vi väl för böveln sluta hyckla om det utan diskutera hur mycket mord vi tycker är OK!!! Jag hatar hyckleri!!!!

Och om vi händelsevis är motståndare till mord och rasism och så vidare, då kan vi väl för alla glödheta hjälpas åt att sätta brottslingarna bakom lås och bom, där de hör hemma!

Ursäkta att jag hetsar upp mig, men det SKRÄMMER MIG att folk runtomkring mig beter sig som om de var utbytta mot aliens eller robotar. Fast en mindre andel tar kontakt och känner likadant. Däremot är det nästan inga riksdagsmän som uttrycker att de tänker så här. Jag har kontaktat många, och jag misstänker att de tror att jag är en galning. Nå, i så fall är jag en galning som har hamnat på rätt sida av vad som verkligen är. :) Sedan kan de ju "huka sig". Grekland fick smaka piskan, när man försökte följa folkviljan efter kriget. Storbritannien och sedan USA tog hjälp av tidigare nazisympatisörer för att slå ned demokratin. Och detta redan innan man besegrat tyskarna, så det visar ju hur stor "frihet" man som europeiskt land EGENTLIGEN har att föra självständig politik. "Vi gör allt vi kan" och "vi kan inget göra" är vad jag hör från svenskt regeringshåll. Låt vara att vi måste lyda husse, men vi kan väl sluta hyckla om det?! Jag känner starkt att för att utvecklas som kännande människor så behöver vi tala om det som verkligen är, och inte syssla med låtsasdebatter.

Det allvarligaste just nu, som jag ser det, är de goda människornas tystnad.  Det som möjliggjorde "den slutgiltiga lösningen".  Och som möjliggör övergrepp i de flesta stater. Även i vår egen.  Jag vill personligen INTE tillhöra någon viss politisk fraktion, utan arbeta över alla gränser för att människor som BRYR SIG ska få information om vad som händer, och förstå vad som händer.

Att göra det obegripliga begripligt, det är det jag vill.


Hej på er!
Leif Erlingsson ................... +46 (0)8-778 50 38 (home)
Katrinebergsvägen 70 .............. +46 (0)709-140 631 (work)
146 50  Tullinge, Sweden .......... +46 (0)731-545 161 (private)
PS:  Det är helt OK att kontakta mig per telefon.

2006-07-11: Den ursprungliga formuleringen (väl spridd i amerikanska medier, men felaktig) "Den tidigare chefen för stjärnornas krig programmet säger t.ex. att vicepresidenten är den huvudmisstänkte" byttes detta datum ut mot den korrekta formuleringen "Den tidigare chefen för avancerad rymdprogramutveckling under presidenterna Ford och Carter, mycket känd som kritiker av stjärnornas krig programmet, säger t.ex. att vicepresidenten är den huvudmisstänkte" här ovan.

2006-07-27: Se ovan. Den ursprungliga uppgiften var trots allt korrekt, då programmet under presidenterna Ford och Carter faktiskt löd under "avancerad rymdprogramutveckling".  Det ändrade sedan i Ronald Reagans version av programmet namn till stjärnornas krig programmet (Star Wars missile defense program).  Men den nuvarande lydelsen (se ovan) är ännu mer korrekt, och står därför kvar.En textversion av ovanstående lämplig t.ex. för email kan hämtas här:  leif20060414.txt


Ytterligare läsning:

Presentation av Leif Erlingsson Sat Jan 22 01:27:54 MET 2005. [SV]
http://leif.lege.net/  Sidan om Leif.
http://blog.lege.net/  Leif's blogg. Startade i juli 2005. [SV]
http://life.lege.net/  Diskussionsforum, också startad i juli 2005, lite tidigare. [SV+EN]
http://mediekritik.lege.net/  Diskussionsforum, startad i slutet av juli 2005. [SV]
http://uscrisis.lege.net/valfusk2004/  . . . den pinsamma tystnaden.
http://uscrisis.lege.net/perfectstorm/  Sammanslagning av regeringar med militär-industriella komplex, storfinans...
Reglerna har mjukats upp.  Från högsta ort. (Reservkopia här: http://blog.lege.net/redirect/erlingsson_2.htm)
http://propaganda.lege.net/resources/  Resources
HOME

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.     Copyright © 2006 Leif Erlingsson  <leif@lege.com>

Content updated 14 April 2006. Korrections entered 11 and 27 July 2006, see comment above.